Το Dirtybit σας ευχεται
  
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Ιανουάριος 2019
ΚυρΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Εορτολόγιο
Dirtybit radio


Microsoft Touch Mouse Παρουσίαση

Πήγαινε κάτω

Microsoft Touch Mouse Παρουσίαση

Δημοσίευση από zalos Την / Το 31st Αυγουστός 2011, 10:57 pm

Μια νέα «μόδα» φαίνεται να δημιουργείται στην αγορά των mouse με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας multitouch. Η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα mouse το οποίο υποστηρίζει την εκτέλεση διάφορων κινήσεων με τα δάκτυλα στην επιφάνεια του ενώ πειραματίζεται και με την διάθεση trackpad τα οποία επίσης έχουν την ίδια δυνατότητα.

H Microsoft με μακρά παράδοση στην παρουσίαση ποντικιών για όλα τα γούστα πολλά από τα οποία συνάντησαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, δε θα μπορούσε να μην παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Είναι ενδεικτικό ότι δύο χρόνια πριν η εταιρεία κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο παρουσίαζε το project Mouse 2.0 το οποίο είχε ως στόχο την κατασκευή του πρώτου multitouch mouse της εταιρείας. Το Microsoft Touch Mouse που παρουσιάζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου project και το οποίο αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνιση του στα καταστήματα.

_______

Αν είναι κάτι που μένει σταθερό δίπλα από το desktop υπολογιστή μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η παρουσία ενός mouse. To «ποντίκι» , 43 χρόνια μετά την ανακάλυψη του και 28 χρόνια μετά την πρώτη του δημόσια κυκλοφορία του στον υπολογιστή Apple Macintosh, δείχνει ότι θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα η κυρίαρχη συσκευή η οποία θα αναλαμβάνει να μεταφέρει τις εντολές μας στον υπολογιστή.

Η εξέλιξη του ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια είναι αρκετά σημαντική και εστιάζεται σε διάφορα μέρη όπως η κατάργηση της κλασικής μπίλιας για όσους την θυμούνται και η αντικατάσταση της από διάφορες άλλες τεχνολογίες μεταξύ των οποίων και το laser για καλύτερη απόκριση και ακρίβεια. Η εμφάνιση της ροδέλας στο μέσο των δύο βασικών κουμπιών έκανε πολύ πιο εύκολο το scrolling και φυσικά την εξαφάνιση του καλωδίου αφού το ποντίκι πέρασε στην κατηγορία των ασύρματων συσκευών.Το τελευταίο trend όλα δείχνουν ότι είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας multitouch που δίνει τη δυνατότητα για μια σειρά από απλές κινήσεις στην επιφάνεια του ποντικιού με την αφή των δακτύλων μας οι οποίες μεταφράζονται σε εντολές προς το λειτουργικό σύστημα. H Apple με την εμπειρία που διαθέτει στη συγκεκριμένη τεχνολογία εξαιτίας του iPhone και του iPad, κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2009 το Magic Mouse για όλη τη σειρά υπολογιστών Mac.

H Microsoft με μακρά παράδοση στην παρουσίαση ποντικιών για όλα τα γούστα πολλά από τα οποία συνάντησαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, δε θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη εξέλιξη αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Είναι ενδεικτικό ότι δύο χρόνια πριν η εταιρεία κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο παρουσίαζε το project Mouse 2.0 το οποίο είχε ως στόχο την κατασκευή του πρώτου multitouch mouse της εταιρείας. Το Microsoft Touch Mouse που παρουσιάζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου project και το οποίο αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνιση του στα καταστήματα.
Συσκευασία

Αυτό που θα πρέπει να γίνει σαφές από την αρχή είναι ότι το Touch Mouse απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε χρήστες Windows 7 αφού η Microsoft επέλεξε να μην κυκλοφορήσει drivers για οποιαδήποτε άλλη έκδοση των Windows όπως τα Windows Vista και τα Windows XP.Ανοίγοντας την καταπληκτική ομολογουμένως συσκευασία, βρισκόμαστε μπροστά από ένα πολύ όμορφο ποντίκι το οποίο δεν διαθέτει τουλάχιστον εξωτερικά κανένα πλήκτρο. Εργονομικά μπορούμε να πούμε ότι η Microsoft έχει κάνει καλή δουλειά δεδομένου των ιδιαιτεροτήτων της touch τεχνολογίας η οποία δουλεύει καλύτερα σε επίπεδες επιφάνειες. Αν και το πόσο άνετο είναι ένα ποντίκι στο χέρι του χρήστη διαφέρει ανά περίπτωση, προσωπικά το Explorer Mouse της ίδιας εταιρείας είναι σαφώς πιο άνετο αφού «γεμίζει» το χέρι. Στο άλλο άκρο βρίσκεται το Magic Mouse της Apple που το κατατάσσω χωρίς αμφιβολία ως ένα από τα πιο δύσχρηστα ποντίκια που έχω δοκιμάσει ποτέ.


Στην επιφάνεια του Touch Mouse η Microsoft έχει σημειώσει με μια σειρά από X το μέρος που είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αφής ενώ πατώντας στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της κορυφής, έχουμε την εκτέλεση των κλασικών λειτουργιών που έχουμε συνηθίσει στα Windows.
Στο κάτω μέρος κυριαρχεί το άσπρο χρώμα καθώς και το σήμα της bluetrack τεχνολογίας της Microsoft η οποία επιτρέπει στο Touch Mouse να δουλεύει με μεγάλη ακρίβεια σε οποιαδήποτε επιφάνεια εκτός από διάφανο γυαλί. Επίσης υπάρχει διακόπτης απενεργοποίησης του ποντικιού σε περίπτωση που δεν θέλετε να περνάει σε κατάσταση αδράνειας κάθε φορά που δε το χρησιμοποιείτε αλλά και ειδική θέση για να τοποθετήσετε τον πολύ μικρό USB πομπoδέκτη για να μη τον χάσετε.
Δυστυχώς η Microsoft δεν επέλεξε την χρήστη της διαδεδομένης Bluetooth τεχνολογίας και μας αναγκάζει να χάσουμε άλλη μια ελεύθερη usb θύρα προκειμένου να μπορεί να συνδεθεί το ποντίκι με τον υπολογιστή. Μέσα στην συσκευασία εκτός από τις 2 αλκαλικές μπαταρίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του ποντικιού, θα βρείτε και ένα usb καλώδιο προέκτασης σε περίπτωση που ο πομποδέκτης είναι συνδεδεμένος σε θέση που δεν επιτρέπει την απροβλημάτιστη συνεργασία με το ποντίκι.Εγκατάσταση και ρυθμίσεις

Η εγκατάσταση του Touch Mouse είναι αρκετά εύκολη αφού μόλις το συνδέσετε στον υπολογιστή σας, το Windows Update των Windows 7 αναλαμβάνει δουλειά κατεβάζοντας τους drivers και το συνοδευτικό λογισμικό. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση και μετά την επανεκκίνηση μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τις κινήσεις δακτύλων που υποστηρίζει το ποντίκι και να τις δοκιμάσετε σε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Microsoft.

Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις μέσα από τον πίνακα ελέγχου, βλέπουμε την παρακάτω εικόνα όπου παρέχονται μερικές απλές ρυθμίσεις. Μπορούμε να δηλώσουμε την ευαισθησία του scrolling, ρύθμιση για το αν θα χρησιμοποιήσουμε τον δεξί ή τον αριστερό μας αντίχειρα για την λειτουργία της μετάβασης μπροστά/πίσω σε προγράμματα όπως σε ένα web browser καθώς και το αν θα εμφανίζεται ένα μικρό animation της κίνησης που εκτελούμε κάθε φορά δίπλα από τον δείκτη.

Γενικά μπορούμε να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε από τις κινήσεις που υποστηρίζει το Touch Mouse και να δοκιμάσουμε όλες τις κινήσεις μέσα από το ειδικό λογισμικό της Microsoft. Μια ρύθμιση που θα επιθυμούσαμε να δούμε είναι η δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής του αριστερού πλήκτρου αντί με το κλασσικό πάτημα απλά με το άγγιγμα της αριστερής επιφάνειας αφής.Χρήση

Με το Touch Mouse μπορούμε να εκτελέσουμε συγκεκριμένες κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα έως τρία δάκτυλα.

Ένα δάχτυλο

Η απουσία ροδέλας για το Scrolling αντικαθιστάται με απλή κύλιση του δαχτύλου μας στην φορά που θέλουμε, πάνω ή κάτω δηλαδή. Ακούγεται απλό και εύκολο και ευτυχώς είναι αφού η συγκεκριμένη κίνηση είναι ίσως αυτή που θα χρησιμοποιήσετε πιο πολύ.

Επιπλέον κινώντας το δάχτυλο σας σε όλη την επιφάνεια, αντίστοιχα μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο μέρος μιας μεγάλης φωτογραφίας η ακόμα και ενός εγγράφου (συνήθως excel) ξεχνώντας τις οριζόντιες και κάθετες μπάρες κύλισης. Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε τυχαία φαινόμενα καθυστέρησης κατά το scrolling σε σπάνιες περιπτώσεις, κάτι που αναμένουμε να εξαφανιστούν με μελλοντική έκδοση των drivers.

Με το ένα δάχτυλο και συγκεκριμένα με τον αντίχειρα γίνεται η κίνηση του μπρος/πίσω σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Για παράδειγμα σε ένα browser μπορούμε να μετακινούμαστε σε προηγούμενη σελίδα ή στην επόμενη απλά με το να σύρουμε τον αντίχειρα μας στα πλάγια του Touch Mouse. Τη συγκεκριμένη λειτουργία την χρησιμοποιήσαμε και σε άλλες εφαρμογές όπως στο Digsby όπου μπορέσαμε να αλλάζουμε καρτέλα συζήτησης με διάφορους φίλους μας πολύ εύκολα, σε πρόγραμμα φωτογραφιών όπου η πλοήγηση μεταξύ των φωτογραφιών ήταν παιχνιδάκι η ακόμα και στο Notepad++ με την εύκολη εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εγγράφων.

Δύο δάχτυλα

Όσον αφορά τις κινήσεις με τα δύο δάχτυλα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα. Έχοντας ανοιχτό ένα παράθυρο, μπορούμε να σύρουμε δύο δάχτυλα προς την κορυφή του ποντικιού κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση του παραθύρου. Κάνοντας την ίδια κίνηση αλλά αυτή τη φορά προς τα πίσω, θα γίνει ελαχιστοποίηση του παραθύρου ενώ αν δεν ήταν στην μεγιστοποιημένη θέση, θα γίνει ελαχιστοποίηση κατευθείαν στην μπάρα εργασιών.

Μια άλλη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι το να σύρουμε δύο δάχτυλα στην αριστερή ή δεξιά πλευρά του ποντικιού για να αναπαράγουμε το Aero Snap, ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 7. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, το παράθυρο να καταλάβει το ανάλογο μισό μέρος της οθόνης ενώ κάνοντας το ίδιο από την αντίθετη πλευρά είμαστε σε θέση να έχουμε μια εύκολη σύγκριση μεταξύ δύο ανοιχτών παραθύρων κάτι που βολεύει πολύ ειδικά με έγγραφα.Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ονομάζεται Aero Snap, είναι από τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και η Microsoft έκρινε σκόπιμο να του αφιερώσει μία από τις διαθέσιμες multitouch κινήσεις του Touch Mouse αν και δε πρέπει να είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Οι κάτοχοι δύο οθονών δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αφού το παράθυρο «περνάει» από κάθε οθόνη μέχρι να καταλήξει στο άκρο της οθόνης που ο χρήστης επιθυμεί ο οποίος απλά επαναλαμβάνει την συγκεκριμένη κίνηση στο ποντίκι.
Σημαντική έλλειψη στις διαθέσιμες κινήσεις του Touch Mouse θεωρούμε την απουσία pinch to zoom για την μεγέθυνση κειμένων και φωτογραφιών με τα δύο δάχτυλα, όπως κάνουμε για παράδειγμα στο iPhone και το iPad κατά την εμφάνιση φωτογραφιών και ιστοσελίδων.

Τρία δάχτυλα

Εύκολη αποδεικνύεται και η χρήση τριών δαχτύλων στην επιφάνεια του Touch Mouse όπου με κίνηση προς τα εμπρός εμφανίζονται σε μία οθόνη ως μικρογραφία όλες οι εφαρμογές που έχετε ανοιχτές εκείνη τη στιγμή. Οι χρήστες Mac OS X μπορούν να το παρομοιάσουν με το Expose ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι εγγενές χαρακτηριστικό των Windows 7 αλλά διατίθεται μόνο για τους κατόχους του Touch Mouse.

Κάνοντας την αντίθετη κίνηση, δηλαδή το να σύρουμε τρία δάχτυλα προς τα κάτω, έχει ως αποτέλεσμα την απευθείας εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας και την άμεση πρόσβαση σε οτιδήποτε έχουμε εκεί.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, κάθε φορά που πραγματοποιείτε μία κίνηση με το συγκεκριμένο ποντίκι, ένα μικρό animation εμφανίζεται δίπλα ακριβώς από τον δείκτη, επιβεβαιώνοντας ότι η κίνηση έγινε επιτυχημένα.
Όσοι ασχολείστε με παιχνίδια, το συγκεκριμένο ποντίκι θα σας δυσκολέψει αφού δεν προορίζεται για παρόμοια χρήση. Σε δικές μας δοκιμές με το Starcraft 2 το αποτέλεσμα ήταν μέτριο και η επιστροφή στο προηγούμενο ποντίκι μας μια ενέργεια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίλογος

Η πρώτη προσπάθεια της Microsoft στην κατηγορία των multitouch ποντικιών κρίνεται επιτυχημένη. Οι κινήσεις με τα δάχτυλα είναι αρκετά φυσικές και η περίοδος εκμάθησης είναι γρήγορη αλλά σίγουρα υπάρχουν λόγοι που μπορούν να σας αποτρέψουν από την αγορά.Θα περιμέναμε κάποιες επιπλέον κινήσεις, ειδικά του zoom που την κρίνουμε απαραίτητη αλλά η Microsoft φαίνεται να το έχει προβλέψει αφού προτίθεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο το TouchMouse API μέσω του οποίου η κοινότητα των προγραμματιστών/hackers θα μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητες της συσκευής. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μαθητικός διαγωνισμός βασισμένος σε μια πρώτη έκδοση του API, με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Επιπλέον κάτι μας λέει ότι τα επερχόμενα Windows 8 των οποίων το νέο γραφικό περιβάλλον είναι βελτιστοποιημένο για χρήση με τα δάχτυλα και την αφή, θα επεκτείνει τις λειτουργίες του Touch Mouse και αντίστοιχων συσκευών που αναμένεται να γεμίσουν την αγορά τους επόμενους μήνες.

Το Touch Mouse αναμένεται τον Σεπτέμβριο στην χώρα μας με τιμή (τσιμπημένη) περίπου στα €70.

INSOMNIA.GR

_________________
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΩ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

avatar
zalos
the DirtyBit man
the DirtyBit man

Αριθμός μηνυμάτων : 844
Points : 1000042075
Reputation : 228
Join date : 22/10/2008
Ηλικία : 27
Τόπος : HELLAS

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.internet-survivor.webs.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Microsoft Touch Mouse Παρουσίαση

Δημοσίευση από fakedrake Την / Το 1st Σεπτέμβριος 2011, 1:02 am

τα ms ποντικια ειναι τα καλυτερα που εχω χρησιμοποιησει. Δεν θα το δοκιμασω στο βραχυπροθεσμο μελλον αλλα φανταζομαι οτι για καποιον που θελει κατι σαν αυτο σε αυτο η ms στα ποντικια δεν απογοητευει (να μπορουσα να πω το ιδιο και για το software που η ετειρια χεζει ασταματητα xD)

fakedrake
Fairly good
Fairly good

Αριθμός μηνυμάτων : 67
Points : 6360
Reputation : 83
Join date : 24/12/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης