Γιορτη 3 ιεραρχων
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γιορτη 3 ιεραρχων
Χρονια πολλα στην φοιτητιωσα νεολαια...επειδη φετος πεφτει κυριακη σιγουρα ολοι την θυμηθηκανε....εκπαιδευτικος κοσμος, φοιτητες κτλ... το θεμα δεν ειναι η γιορτη... αλλα οτι καθημερινα ξεχναμε τι πρεπει να αλλαξουμε για να γινει ο κοσμος μας καλυτερος....τον τροπο ζωης μας,τα πιστευω μαε, την ουσιαστικη ΜΟΡΦΩΣΗ και οχι εκπαιδευση...εκπαιδευση κανουν τα σκυλια για να υπακουνε....εκτος και αν κανουν το ιδιο....εε?Ξεκινωντας απο σημερα ας πουμε οτι ξεκιναμε να αλλαξουμε οτι δεν μας αρεσει...ξεκινωντας απο το χθες και το αυριο της γης....τους νεους ανθρωπους!με σωστη μορφωση και οχι εκπαιδευση γιατι καποιους τους βολευει....ας ξεβολευτουμε ολοι!
Απ: Γιορτη 3 ιεραρχων
Ας μην ξεχνάμε και το μέρος του φοιτητή. Σε αρκετούς (και σε 'μένα μαζι) δεν πέφτει πολύς λόγος για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου.
Για παράδειγμα, ακουγόταν πριν περίπου τρεις εβδομάδες για έναν φοιτητή που έπαιζε πόκερ στι ίντερνετ την ώρα του εργαστηρίου, και τελικά τσακώθηκε με τους καθηγητές. Ο Σπύρου το ανέφερε για να δείξει την αρνητική πλευρά των υπολογιστών στην εκπαίδευση. Δεν πιστεύω ότι έχει δίκιο.
Αν μέχρι εκέι του φτάνει του οποιουδήποτε φοιτητή το μυαλό, δέν έχεις να κάνεις κάτι. Στο παράδειγμά μας, τι να κάνεις, να βγάλεις τους υπολογιστές? Θα βρει άλλο τρόπο εκείνος. Μετά από κάποια σημεία, ακόμα και το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη για τους φοιτητές του.
Τα είπα αυτά, αλλά μην νομίζετε ότι πιστέυω πως για όλα φταίει ο φοιτητής και το Πανεπιστήμιο είναι εντάξει. Αλλά αναπόφευκτα μπαίνεις σε σκέψεις.
Ο Δελλής προτείνει να μπουν μαθήματα για πιο σφαιρική εκπαίδευση, αλλα πείτε μου, ποιοι θα ασχοληθούν? Εδώ τα Οικονομικά με το ζόρι μαζεύουν τάξη. Χαλάρωση ου προγράμματος και όχι εντατικοποίηση λένε. Το πρόγραμμα σπουδών είναι σίγουρα αντιεκπαιδευτικό, αλλά πόσον καιρό μπορούμε να σπουδάζουμε? Άλλου είδους "αναβαθμίσεις" στην παιδεία κοστίζουν.
Κάποιο περιμένουν οποιαδήποτε αλλαγή για να την καταπολεμήσουν, ενώ άλλοι ξέρεις από πριν ότι δεν έχουν πρόβλημα. Ίσως τελικά να είμαστε σε αδιέξοδο. Ίσως τελικά την ευθύνη για τη μόρφωσή σου να την έχεις εσύ και οι άλλοι απλά στην αναγνωρίζουν.
Για παράδειγμα, ακουγόταν πριν περίπου τρεις εβδομάδες για έναν φοιτητή που έπαιζε πόκερ στι ίντερνετ την ώρα του εργαστηρίου, και τελικά τσακώθηκε με τους καθηγητές. Ο Σπύρου το ανέφερε για να δείξει την αρνητική πλευρά των υπολογιστών στην εκπαίδευση. Δεν πιστεύω ότι έχει δίκιο.
Αν μέχρι εκέι του φτάνει του οποιουδήποτε φοιτητή το μυαλό, δέν έχεις να κάνεις κάτι. Στο παράδειγμά μας, τι να κάνεις, να βγάλεις τους υπολογιστές? Θα βρει άλλο τρόπο εκείνος. Μετά από κάποια σημεία, ακόμα και το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη για τους φοιτητές του.
Τα είπα αυτά, αλλά μην νομίζετε ότι πιστέυω πως για όλα φταίει ο φοιτητής και το Πανεπιστήμιο είναι εντάξει. Αλλά αναπόφευκτα μπαίνεις σε σκέψεις.
Ο Δελλής προτείνει να μπουν μαθήματα για πιο σφαιρική εκπαίδευση, αλλα πείτε μου, ποιοι θα ασχοληθούν? Εδώ τα Οικονομικά με το ζόρι μαζεύουν τάξη. Χαλάρωση ου προγράμματος και όχι εντατικοποίηση λένε. Το πρόγραμμα σπουδών είναι σίγουρα αντιεκπαιδευτικό, αλλά πόσον καιρό μπορούμε να σπουδάζουμε? Άλλου είδους "αναβαθμίσεις" στην παιδεία κοστίζουν.
Κάποιο περιμένουν οποιαδήποτε αλλαγή για να την καταπολεμήσουν, ενώ άλλοι ξέρεις από πριν ότι δεν έχουν πρόβλημα. Ίσως τελικά να είμαστε σε αδιέξοδο. Ίσως τελικά την ευθύνη για τη μόρφωσή σου να την έχεις εσύ και οι άλλοι απλά στην αναγνωρίζουν.
Dr. Ste- Good
- Αριθμός μηνυμάτων : 115
Dr. Ste έγραψε:Ας μην ξεχνάμε και το μέρος του φοιτητή. Σε
.
τα οικονομικα δεν προσφερουν κατι , καθαρα τεχνοκρατικου χαρακτηρα και ανουσια για την συγκεκριμενη περιοδο, η παιδεια και σφαιρικη γνωση εμπεριεχει και τη κτρτικη σκεψη πραγμα που αφαιρεθηκε απο το νεο προγραμμα σπουδων
γι'αυτο θα προσπαθησουμε να βαλουμε ξανα τα μαθηματικα στη θεση τους , θα συζητηθει το ολο ζητημα καποια στιγμη μεσα ατους επομενους μηνες και θα χρειαστουμε μαζικοτητα και στηριξη οπως τοτε με τις υπογραφες...............................
οποτε οποιος ενδιαφερεται ας μας πει
το ολο concept θα στηριξει και η ενωση οπως και ολες οι αλλες παραταξεις ελπιζω (τουλαχιστον επιφανειακα ).
kostas- Excellent
- Αριθμός μηνυμάτων : 358
ta oikonomika dn sou prosferoun kati? diladi os avrianos eleftheros epixeirimatias na min kereis pou pan ta 4 einai kalo? i filosofia den prosferei kati....alla kai 1000000 askiseis mathimatikon na liseis den ginesai kaliteros anthropos, eno mia sosti sizitisi sou allazei tropo skepsis. Simasia exei kapoia mathimata na apallagoun apo to katanagastiko ergo tou na eksetazesai...na exoun alli morfi...alla sigoura tipota den einai axristo. den ksereis pou tha sou xreiastei otidipote stin pragmatiki zoi, giati 4 toixoi ena vivlio kai askiseis oli mera gia na peraseis sto panepistimio kai sto panepistimio ta idia DEN einai pragmatki zoi oute kata diannoia...sto kato kato opos ksanaeipa allo ekpaideusi kai allo morfosi.to ena ftiaxnei koinonies, oikogeneis kai anaptisei sxeseis koinonikes( kai afta einai ta sovara provlimata tis epoxis...oxi i diaspasi tou atoma se 7 diastaseis), kai to allo se kanei kalo granazi.... einai ti zitas...i mallon ti zitane...
η φιλοσοφια ειναι πιο χρησιμη απο τα οικονομικα κατα τη γνωμη μου ειδικα με τον τροπο που γινεται το μαθημα των οικονομικων ....
η φιλοσοφια επισης εχει αμεσα σχεση με τα μαθηματικα αρκει να μαθαινονται σωστα
τωρα αυτο για το αυριανος ελευθερος επαγγελματιας δεν το σχολιαζω,,,
τωρα αυτο για το αυριανος ελευθερος επαγγελματιας δεν το σχολιαζω,,,
kostas- Excellent
Simasia exei kapoia mathimata na apallagoun apo to katanagastiko ergo tou na eksetazesai...na exoun alli morfi...alla sigoura tipota den einai axristo
Έρχεσαι στα λόγια μου. Ποιός θα πάει να παρακολουθήσει ένα προαιρετικό μάθημα? Γνωρίζοντας την απάντηση, ποιος θα επενδύσει σε μια τέτοια προσφορά? Ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς σου μπορεί να σου πουν ότι σου δίνουν λεφτά για να τα πας καλά με το πτυχίο σου. Θα δεχθούν, φυσικά να ζήσεις φοιτητική ζωή. δηλαδή βόλτες, χόμπυ, κοπέλες (ναι καλά, χαχαχα!), αλλά θα δεχτούν να ξοδεύεις τον χρόνο σου σε "μαθήματα επιλογής"?
Γι' αυτό το μόνο που σου μένει είναι να πάρεις ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει και να το διαβάσεις μόνος σου...
sto kato kato opos ksanaeipa allo ekpaideusi kai allo morfosi.to ena ftiaxnei koinonies, oikogeneis kai anaptisei sxeseis koinonikes( kai afta einai ta sovara provlimata tis epoxis...oxi i diaspasi tou atoma se 7 diastaseis), kai to allo se kanei kalo granazi.... einai ti zitas...i mallon ti zitane...
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που δεν είναι γρανάζι της κοινωνίας. Ακόμα και ο αναρχικοεπαναστάτης είναι γρανάζι του μηχανισμού της κοινωνικής αλλαγής, γιατί ανάμεσα στα τρόφιμα και στα βιβλία η κοινωνία έχει και ανάγκη για αλλαγή. Όλοι ανάγκες εξυπηρετούμε.
Αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι τεμπέληδες και οι άχρηστοι. Ακόμα και κάποιος που ζει ασύδοτη ζωή, μπορεί να λέει στον εαυτό του ότι ζει ελεύθερος και είναι ειληκρηνείς με τις επιθυμίες του, αργά ή γρήγορα θα τον βρει η ντροπή. Έτσι γεννήθηκε το ήθος.
Ποιά είναι η απάντηση στο αδιέξοδο? Πιστεύω το να έχεις ιδιαίτερες επιθμίες (για να μην χρησιμοποιήσω την μελό έκφραση "όνειρα") και να περιμένεις πράγματα από την ίδια σου την επιστήμη. Εγώ, σαν μελλοντικός μηχανικός, έχω πράγματα που θέλω να φτιάξω για τον εαυτό μου. Στην πορεία, γίνομαι και κοινωνικά παραγωγικός.
η φιλοσοφια ειναι πιο χρησιμη απο τα οικονομικα κατα τη γνωμη μου ειδικα με τον τροπο που γινεται το μαθημα των οικονομικων ....
Και το μάθημα της Φιλοσοφίας δεν ήταν τρομερό:
->Ώριμές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που έληγαν απότομα στο τέλος της ώρας, για να αλλάξουμε τελείως θέμα την επόμενη εβδομάδα.
->Ξαφνικά, 250+ σελίδες ύλη για την εξεταστική.
Ακόμα και τα Μαθηματικά δεν τα μαθαίνουμε σωστά. Εκτός αν κάποις είναι ιδιαίτερα καλός στο να μαθαίνει 20 συστηματικές μεθόδους το εξάμηνο, και προσέυχεται στα πραγματικά προβλήματα να εμφανιστεί μπροστά του μία διαφορική εξισωση Bernoulli, Lagrange ή Bessel.
Αλήθεια, τα μαθήματα που περάσατε, τα ξέρετε όλα καλά? Δέν έχετε κενά? Έγω νιώθω ένα σφίξιμο άμα δω φράσεις όπως "αριστερός μηδενοχώρος", "ιδιοδιανύσματα", "επιφανειακά ολοκληρώματα" κλπ... για να μην αναφερθώ και στις Φυσικές... και τα πέρασα όλα, τις περισσότερες φορές και με πάνω από 5.
Dr. Ste- Good
[quote="Dr. Ste"]
λογικο ειναι αφου δεν τα εχουμε χρησιμοποιησει ιδιαιτερα...
αν δεν τα κανεις ξανα και ξανα επαναληψη ειναι σχεδον σαν να μην τα εχεις κανει καθολου...
(οχι πως εγω το εφαρμοζω αλλα το εχω παρατηρησει)
με την επαναληψη τα μαθαινεις σωστα και εμβαθυνεις στις εννοιες που αργοτερα θα σου μενουν .
επιφανειακά ολοκληρώματα δεν εχουμε κανει
Αλήθεια, τα μαθήματα που περάσατε, τα ξέρετε όλα καλά? Δέν έχετε κενά? Έγω νιώθω ένα σφίξιμο άμα δω φράσεις όπως "αριστερός μηδενοχώρος", "ιδιοδιανύσματα", "επιφανειακά ολοκληρώματα" κλπ... για να μην αναφερθώ και στις Φυσικές... και τα πέρασα όλα, τις περισσότερες φορές και με πάνω από 5.
λογικο ειναι αφου δεν τα εχουμε χρησιμοποιησει ιδιαιτερα...
αν δεν τα κανεις ξανα και ξανα επαναληψη ειναι σχεδον σαν να μην τα εχεις κανει καθολου...
(οχι πως εγω το εφαρμοζω αλλα το εχω παρατηρησει)
με την επαναληψη τα μαθαινεις σωστα και εμβαθυνεις στις εννοιες που αργοτερα θα σου μενουν .
Έχει επεξεργασθεί από τον/την kostas στις 1st Φεβρουάριος 2011, 3:56 am, 1 φορά
kostas- Excellent
ε καλα ρε μπερδευτηκε, επικαμπυλια εννουσε το παιδι...
kostas- Excellent
για εσένα είναι το kosta. που απο όλο το μνμ το μόνο που είχες να σχολιασεις ήταν τα ολοκληρώματα.....
O kalos ilektrologos exetazei kai tin leptomereia.............RESPECT KOSTA!!!!!!!!!!!!!!
tomthrylos07- Sufficient
- Αριθμός μηνυμάτων : 48
Τόπος : opou pas esy tha me panta ego na sou tragoudo
Α, έτσι εξηγείται... δεν ξέρω πως πρέπει να νιώσω...
Dr. Ste- Good
Dr. Ste έγραψε:επιφανειακά ολοκληρώματα δεν εχουμε κανει
Α, έτσι εξηγείται... δεν ξέρω πως πρέπει να νιώσω...
τι πως να νιωσεις ρε σιγα αραξε..................................
kostas- Excellent
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
23rd Ιούνιος 2014, 12:14 am από zalos
» Τρελή πατέντα από Έλληνες φοιτητές- Ψήνουν το αρνί κουνώντας απλά το δάχτυλο!
25th Απρίλιος 2014, 5:33 am από zalos
» Τρία πουλάκια κάθονταν
4th Απρίλιος 2014, 8:16 am από zalos
» F . U . Flappy Bird this is Maverick Bird
19th Φεβρουάριος 2014, 5:01 am από georgee
» Ανέκδοτα...
13th Φεβρουάριος 2014, 3:36 pm από zalos
» Counter Strike 1.6 Public server (open 24/7)
8th Φεβρουάριος 2014, 12:13 pm από zalos
» They wanted to shoot me making games on local TV. I couldn't resist. TRY IT !!
28th Ιανουάριος 2014, 12:10 pm από zalos
» NOT Tetris
10th Δεκember 2013, 1:45 pm από zalos
» Βίντεο για πολλα γελια
8th Δεκember 2013, 4:28 pm από zalos
» Νεκρός σε τροχαίο ο Πολ Γουόκερ
5th Δεκember 2013, 7:06 am από Antonia
» Παραδόσεις προϊόντων με drone σχεδιάζει η Amazon
3rd Δεκember 2013, 5:23 am από georgee
» 24 ώρες Gaming για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
29th Νοέμβριος 2013, 9:37 am από zalos
» Μια εικόνα... 1000 λεπτά γέλιου..!